Мигдальне молоко - улюблена молочна альтернатива завдяки своєму приємному смаку та консистенції. Мигдаль у своєму натуральному вигляді відомий великою кількістю білка, клітковини, антиоксидантів, вітамінів, мінералів і мікроелементів.
Однак якщо жменя мигдалю містить усі перелічені вище речовини і дуже корисна для здоров'я, то мигдальне молоко, вироблене промисловим способом, майже нічого з них не містить. Бо воно складається здебільшого з води та цукру: мигдаль становить лише 2-5% "мигдалевого молока".
Якщо ви купуєте мигдальне молоко, ми рекомендуємо обирати несолодкі сорти й уникати прихованих цукрів.
Проте, набагато краща альтернатива - приготувати мигдальне молоко вдома. Вам сподобається!
Інгредієнти:
- близько 15 органічних мигдальних горіхів
- пів жмені сухофруктів, таких як фініки, інжир, абрикоси, родзинки
- спеції (мелені, тобто у вигляді порошку), наприклад:
- 1/4 ч. л. кардамону
- 1/4 ч. л. імбиру
- кілька щіпок кориці
- невелика щіпка шафрану
- вода
Приготування:
Покладіть мигдаль у невелику миску, залийте його гарячою водою і замочіть на ніч.
Промийте сухофрукти і замочіть їх на ніч у 200 мл води в другій мисці або в глечику блендера - збережіть воду!
Наступного ранку зніміть з мигдалю шкірку і добре промийте, а потім додайте його до замочених сухофруктів.
Додайте спеції та пюрируйте все в блендері до однорідності.
Мигдальне молоко можна злегка підігріти.
За смаком додайте підсолоджувач, наприклад, мед.
В ідеалі мигдальне молоко домашнього приготування слід вжити того ж дня, але в холодильнику воно зберігатиметься два дні.