Чому тушковані фрукти?
Тут викладено відмінний рецепт ранньої ранкової їжі. Він стимулює своєчасне спорожнення кишечника, а також травлення і обмінні процеси для того, щоб Оджас - головний координатор тіла - був чудової якості і кількості. Оджас - це транспортний засіб, за допомогою якого свідомість проникає в фізіологію. Іншими словами, Оджас необхідний для життя і усвідомлення, і він визначає якість життя. Хоча сирі яблука чи груші можуть іноді посилювати Вату, тушковані фрукти, приготовані за цим рецептом, можуть фактично збалансувати Вату, а так само Пітту, що не посилюючи капху.
Рецепт для однієї людини:
1 ціле, свіже, солодке яблуко або груша
5 цільних гвоздик на кожен шматочок фрукта
1/4 чашки очищеної води
Перший варіант приготування:
Зніміть шкірку, видаліть серцевину і наріжте 1 цільний фрукт на маленькі шматочки у вигляді кубиків
- Додайте палички гвоздики, фрукти і воду в каструлю. закрийте кришкою
- Гасіть фрукт в 1/4 чашці води, поки він не стане м'якої консистенції (зазвичай займає приблизно 30-45 хвилин)
- Видаліть гвоздики і непотрібні складові перед тим, як подавати до столу
- Зніміть з вогню і дайте постояти 5 хвилин, щоб трохи охолодити
Другий варіант приготування:
- Палички гвоздики вставте в 1 цільний фрукт
- Помістіть його в каструлю з 2,5 см води на дні
- Кип'ятіть при середній температурі протягом 40 хвилин або поки шкірка на фруктах не потріскалася
Корисні поради:
- Буде добре, якщо ви будете маленькими ковтками випивати чашку теплої води під час ранкового прийому їжі.
- Ця страва не рекомендується на ніч. Завжди з'їдайте його першим з того, то ви з'їдаєте на сніданок, і якомога раніше.
- Тушковані фрукти можна легко приготувати в глиняному горщику (або в медленноварке - електричної пароварці для повільного приготування їжі, протягом 6 -12 годин, при невисокій температурі, близько 93 градусів за Цельсієм) протягом ночі, встановивши регулятор в положення "low", або вранці за одну годину, встановивши регулятор в положення "high". Заповніть глиняний горщик на 5 см водою, щоб запобігти підгоряння.