Асафетида "Ямуна" - 50 гр

Асафетида "Ямуна" - 50 гр
Асафетида "Ямуна" - 50 гр
Артикул: SP00015

Замовлення на 1000 грн - 3%
Замовлення на 1500 грн - 5%
Замовлення на 2000 грн - 7%
Замовлення на 4000 грн - 10%

Знижка НЕ розповсюджується на товари з акційними цінами!
В наявності
73.00 грн.
Знайшли дешевше?

Асафетіда (Asafoetida)

- це смолиста речовина, одержувана з коренів рослини Ferula asafoetida, яка росте в Ірані, Афганістані та на кордоні Індії та Пакистану. Асафетида широко використовується в індійській, іранській та узбецькій кухні для додавання аромату та смаку стравам. Вона має дуже сильний, специфічний запах, який нагадує чеснок чи лук.

Крім використання в кулінарії, асафетида також використовують у традиційній медицині для лікування різних захворювань, таких як бронхіт, астма, головний біль, кашель та ін. Її також використовують як засіб для покращення травлення та зниження рівня холестерину в крові.

Застосування:

Асафетида завжди вживається в дуже малій кількості і, як правило, перед тим, як додати до страви, її обсмажують у маслі. Достатньо щипки асафетиди, щоб надати апетитний аромат будь-яким змаженим закускам, стравам з овочів та рису, а також супам, вінегретам та салатам. Особливо широко використовується асафетида з рисом як самостійно, і в поєднанні з іншими прянощами (імбір, куркума, кумін). При цьому різкість та неприємні відтінки запаху асафетиди значно пом'якшуються. Особливо добре асафетиду застосовують у стравах з гороху, квасолі та інших бобових, оскільки вона допомагає засвоєнню рослинного білка та запобігає скупченню газів.

При приготуванні овочів асафетиду з успіхом замінює часник і лук, надаючи своєрідного смакового відтінку їжі. Також сумісна з сирами, помідорами, буряком, картоплею, пшеницею, горохом, вівсом, перлівкою, кукурудзою, пшоном, рисом та соєю. Головне, при додаванні спеції в їжу не втратити почуття міри, тому що в надмірній кількості вона може надати страві специфічного і неприємного запаху і смаку.

Дія:

Стимулятор травлення, вторгнень, відхаркувальне. Маючи гарячу якість, асафетида розпалює вогонь травлення, лікує відрижку та гази, покращує апетит і тонізує організм, підвищуючи розумову та фізичну активність.

Аюрведа відноситиме асафетиду до одного з найсильніших антимікробних та бактерицидних засобів. Вона ефективна також при видаленні внутрішніх паразитів. Аюрведа рекомендує асафетиду для лікування гінекологічних захворювань та при половому безсиллі. Вона допомагає при запізнілих та болючих менструаціях, полегшує болі та знімає спазми. Спеція ефективно використовується як допоміжний засіб при лікуванні поліартриту, радикуліту, артрозу та остеохондрозу.

Як правило, асафетида продається вже розведеною з мукою (інакше злипається) у концентрації 30 або 50%. Стовідсоткова асафетида має надто різкий запах. Енергетичні характеристики: гостра/гірка/гаряча.

Асафетиди при проблемах зі здоров'ям:

  • Якщо пити асафетиду в гранатовому соку, вона допомагає при розтягуванні м'язів і від болю в нервах, викликаних, наприклад, спазмами або паралічем.
  • Органи дихання Якщо розчинити асафетиду у воді та пити глотками, вона одразу прочищає голос і допомагає від хронічної шорсткості горла.
  • Гази у шлунково-кишковому тракті: Кардамон мелень, фенхель та асафетиду заварити по 1 ч. л. у рівних частинах на 1 склянку кропу. Коли трохи охолоне – випити.
  • Жіночі захворювання: Асафетида застосовується при безплідді, загрозі викидні, хворобливих менструаціях та білках: щипка асафетиди підсмажити в топленій олії (олії гхі), змішати з 0,5 склянки козячого молока та 1 ч. л. меду. Приймати тричі на день протягом місяця. Оскільки асафетида покращує травлення та діє як тонізуючий засіб, її також рекомендують жінкам у післяпологовий період, коли організм потребує додаткової підтримки. Найкраща підтримуюча формула після пологів в Аюрведі – Соубхаг'я шунті пак.
  • Якщо немає можливості отримати допомогу зубного лікаря, розчиніть асафетиду у половині чайної ложки лимонного соку, злегка нагрійте. Вмочіть у розчин ватяний тампон і покладіть його на хворий зуб. Біль вщухне.
  • Ангіна: Полоскання горла: щипка асафетиди та куркуми по 0,5 ч. л. на склянку теплої води.

Протипоказання:

не слід зловживати пряністю при високій температурі, підвищеній кислотності, вагітності, кропивниці, висипці.

Інгредієнти: рисове борошно, 10% стабілізатор гуміарабік, асафетида 10%, куркума, може містити сліди гірчиці, тмину, селери, глютена.

ДСТУ ISO 22000

Упаковка: 50 грам

Замовлення, прийняті та оплачені до 12:00, відправляються того ж дня. При замовленні від 2500 грн доставка до відділення Новою Поштою безкоштовно!

Написати відгук
Увага: HTML розмітка не підтримується. Використовуйте звичайний текст.