Спеції
Аюрведична медицина використовує безліч спецій, що чинять благотворну дію на здоров'я. Деякі з найпоширеніших аюрведичних спецій включають:
- Куркума - це жовтий порошок, одержуваний з кореня рослини куркума, відомий своїми антиоксидантними, протизапальними та антибактеріальними властивостями.
- Імбир - це коренева культура з яскравим, гостро-пряним смаком. Імбир містить сполуки, які можуть допомогти знизити запалення, поліпшити травлення і знизити рівень стресу.
- Коріандр - запашна пряність із солодкувато-гострим смаком, яку отримують із насіння однорічної рослини під назвою кінза. Кінза сприяє поліпшенню травлення, стимулює апетит і полегшує дискомфорт у шлунку. Він також може допомогти впоратися з печією і відчуттям нудоти, підтримує оптимальну функцію печінки і знижує симптоми алергічних реакцій. Коріандр сприяє очищенню організму від накопичених шлаків, допомагає виводити токсини з нирок і кишечника.
- Кориця - це пряність із солодкувато-гострим смаком, яку отримують із кори дерева кориці. Кориця може допомогти поліпшити засвоєння вуглеводів, знизити рівень цукру в крові та поліпшити кровообіг.
- Кардамон - це пряність із солодкувато-пікантним смаком, яку отримують із насіння рослини кардамон. Кардамон може допомогти поліпшити травлення, знизити рівень стресу і поліпшити здоров'я порожнини рота.
- Кумин - це пряність із терпким смаком, яку отримують із насіння рослини кумина. Кумин може допомогти знизити рівень холестерину, поліпшити травлення і знизити рівень стресу.
- Чорний перець - це пряність із солодко-гострим смаком, яку отримують із плода рослини перець. Чорний перець може допомогти поліпшити травлення, знизити рівень стресу і зміцнити імунну систему.
Ці та багато інших спецій можна придбати в категорії "спеції" інтернет магазину "Аюрведа Портал"