Сніданок
- періодично чергуйте рекомендовані страви (якщо вони вам підходять): страви з круп, злаків, каша з подрібненою пшениці, манка, каша з мелкодробленим рису, Фаріна (блюдо з будь-якого виду зерна, що використовується для приготування хліба), хліб з 7 видами зерен;
- вівсянка - підходить, але їй не обов'язково віддавати перевагу;
- ячмінні пластівці на молоці;
- тушковані фрукти, приготовані на пару (варені, смажені, печені), яблука, груші, родзинки, нарізані абрикоси, нарізаний шматочками інжир;
- фініковий коктейль (молоко довести до кипіння з 2 великими фініками і дрібкою меленого кардамону. Збити в блендері до стану пюре.);
- теплі, прісні плоскі хлібці (чапатті, лаваш, Тортилла - плоска маїсова коржик) з неподвергшімся тепловій обробці медом, кардамоном, родзинками, нарізаним інжиром, нарізаними абрикосами, з замоченими волоськими горіхами (або горіхами пекан). Згорнути і їсти)));
- щодня вживати замочені у звичайній воді мигдальні горіхи (замочування допомагає легко відокремлювати шкірку від горіха);
- щодня вживати замочений інжир;
- каша з ячмінної або житньої муки або борошна з просо - 1-2 столові ложки;
- водний каштановий порошок (singoda). Готуватися як звичайна каша з зернових.
- ячмінний суп з гіркою зеленню, такий як гірчиця польова, кульбаби, агругула. Зі свіжим імбиром, материнкою, базиліком, часником.
- урад дал, приготований як ідлі (ідлі - південноіндійський пиріг з рису, приготований на пару), або замочити 1/4 чашки урад дала на ніч у воді, вранці змішати з молоком до пастоподібного стану, потім готувати так, як готують кашу.
Обід
Кожен обід повинен включати в себе:
- Злаки / зернові: наприклад, рис (кращий рис басматі), кускус, булгарская пшениця, гречана крупа, лобода куіноа, пшоно, ячмінь, жито, кукурудзяна мука (полента), амарант.
- Прісний плоский хліб: наприклад, чапатті, плоска маїсова коржик, лаваш (нагрітим чи злегка розігрітий в тостері)
- Приготовлені овочі: сприятливі всі овочі (але слід уникати або зменшувати споживання кореневих овочів, таких як картопля, батат, горох, редька), що містять крохмаль рослини роду гарбузових (наприклад, горіх сірий каліфорнійський, жолудь, гарбуз, цукіні і т.д.) . Споживайте брокколі, цвітну капусту, і капусту звичайну тільки в формі супів (дрібно нарізану). Намагайтеся менше вживати баклажани, помідори, картопля і солодкий болгарський перець. Корисні зелені боби, молодий зелений горошок (snow pea), артишоки, фенхель, цукрова кукурудза, банан райський, зелена папайя, аспарагус, Лаук, окра (бамия), ніжний баклажан, японська редька дайкон, морква, буряк, огірок, селера, гірка диня (Карелла), цибуля, часник
- Зелень: шпинат, капуста браунколь, мангольд - листовий буряк, китайська капуста, листова капуста, аругула, і т.д.
- Продукти, що містять білок: мунг дал (маш), урад дав, чана дав, тур дав, нут (турецький горох), включаючи «hummus» - паста з нуту, тофу, червона сочевиця, висушений і розколотий на частини горох, коров'ячий горох ( вигна китайська (Vigna sinensis)), Лімська квасоля, панир, замочені або приготовані з використанням теплової обробки (варені, парені, смажені) горіхи та насіння (горіховий соус), великі боби (вживайте їх не часто).
- Якщо брати невегетарианское білкові продукти, вживайте їх тільки в обід (нема за вечерею) і віддавайте перевагу: екологічно чисту домашню птицю, прісноводну рибу (найкращими є дикий лосось, окунь, тріска, тілапія, камбала, палтус, райдужна форель. Уникайте споживання акули, тунця , риби плитки (tilefish), морського окуня, риби меча, вирощеної господарським способом; неприродно великий, копченої, сирої і консервованої риби.)
- Ласси (суміш йогурту і води); зі свіжим листям каррі з екологічно чистим нерафінованою тростинним цукром, кардамоном (1/8 чайної ложки), рожевою водою (2 чайні ложки), з неподвергшімся тепловій обробці сирим медом, з сухим смаженим меленим кумином і кам'яною сіллю (ласси сприятливо для травлення в кінці обіду).
- Десерти на обід (додатково): фруктові пироги, фруктовий крісп (фруктовий десерт, присипаний борошном і запечений з кремом, горіхами та прянощами), приготовані кулінарним способом фрукти, тапиоку, рисовий пудинг, домашнє печиво;
Післяполуднева закуска:
- кип'ячене молоко з фініками, з варенням з трояндових пелюсток
- напій «Raja's Cup»
- свіжі солодкі фрукти (наприклад, виноград, диня, кавун, персики, ягоди)
- свіжа солодка папайя, солодкий ананас
- замочені сухофрукти (родзинки, фініки, інжир)
- горіхи (замочені мигдаль, волоські горіхи, горіхи-пекан, фісташки, насіння гарбуза)
- свіжий виноградний сік
- приготовані кулінарним способом фрукти
- теплі, прісні плоскі хлібці (чапатті, плоска маїсова коржик, лаваш)
Вечеря:
Рекомендації такі ж як і для обіду.
- Злаки / зернові. Тільки легкі зернові (кускус, ячмінь, пшоно, жито, болгарська пшениця, гречка, лобода куіноа, амарант, полента (каша з ячменю або з кукурудзяної муки, каштанів, яка використовується в італійській кулінарії));
- Приготовлені кулінарним способом овочі;
- Супи (суп з дала (з гороху того чи іншого виду) або овочеві супи);
- Теплі, прісні плоскі хлібці (чапатті, плоска маїсова коржик, лаваш);
Рекомендовані масла: оливкова, соняшникова, кунжутне масла, масло з виноградних кісточок, топлене масло ДХІ.
Рекомендовані спеції: імбир, чорний перець, кардамон, куркума, коріандр, кумін, асафетида (Хінг), гвоздика, пажитник (шамбала), фенхель, кориця, кам'яна сіль, кінза (коріандр), петрушка, шафран, базилік, м'ята, розмарин, насіння гірчиці, мускатний горіх, свіже листя каррі.
Уникайте або зменшіть споживання:
гострі спеції; кислі продукти (включаючи кислі цитрусові); ферментовані продукти; оцет, дріжджі, маринади, соління, кетчуп, соєвий соус, йогурт (крім використання в ласси), сальса (мексиканський соус); червоне м'ясо (м'ясо, в якому багато крові); арахіс, гриби; визріли протягом довгого часу сири (тверді сири), залежалися, упаковані в промислову тару продукти; оброблені промисловим способом продукти; фаст-фуд (їжа з ресторанів швидкого приготування їжі), шоколад, алкоголь, штучні підсолоджувачі; холодні продукти і напої (наприклад, морозиво або газовані напої); горіхові масла, желе, варення, джеми *
Сухі або грубі продукти (наприклад, смажену картоплю або крекери); білий цукор, солодощі (цукерки, льодяники), продукти з білої муки;