Яблука містять в собі потужну групу антиоксидантів, звані поліфеноли. Хоча багато інших продуктів так само містять поліфеноли, але в яблуках набагато більш висока концентрація.
Один з найпотужніших поліфенолів називається флоридзин, який унікально сконцентрований в шкірці яблука.
Багата флоридзин яблучна шкірка особливо активна проти глікірованія, однією з головних причин, що викликають старіння організму. При цьому яблучна шкірка здатна спалювати підшкірний жир на животі!
Глікації виникає, коли цукру і вуглеводи в крові осідають на молекулах білків в крові, формуючи великі молекули. Ці великі молекули ушкоджують артерії, клітини і тканини по всьому тілу. Такі кінцеві продукти глікірованія виявляються на місці більшості хронічних дегенеративних захворювань і вважаються основними винуватцями прискорюються процесів старіння.
Яблука, багаті флоридзин, блокують потрапляння глюкози через тонку кишку в кровотік. Якщо глюкоза ніколи не потрапляє в кров, тоді не утворюються так звані «зшивання» білків. В одному з досліджень, флоридзин продемонстрував перешкоджання поглинання глюкози на 52%.
Додатковою перевагою організму, який спалює менше цукру, є те, що при цьому збільшується здатність спалювати жир.
Дослідження, в якому пацієнти з'їдали 600 мг флоридзина в день протягом 16 тижнів, показало, що група, що харчується екстрактом яблучної шкірки, втратила 8,9% від початкового об'єму жиру, а плацебо група фактично набрала 3,3% жиру протягом того ж періоду часу.
Незважаючи на те, що яблука звинувачують за їх властивості підвищувати рівень цукру в крові, але природа, здається, завжди на крок попереду нас, оскільки вона заклала в цьому дивовижному фрукті властивості балансуючий рівень цукру в крові і властивості по спалюванню жиру. Невже це не дивно?
"Їж по яблуку в день і лікаря не буде роботи"
Список деяких добре вивчених корисних якостей яблук:
- Потужна антиоксидантна активність, що забезпечує клітинну захист від зростання ракових клітин.
- Інгібування проліферації пошкоджених та / або мутованих клітин.
- Блокування окислення ліпідів або пошкодження хороших жирів.
- зниження холестерину
- Підтримування здоров'я і функції легень.
- Підтримування здоров'я кищечника і органів виведення.
- Нормалізація ваги.
Не тільки яблука: дослідження показують, що більше споживання певних фруктів, особливо чорниці, винограду і яблук, знижує ризик виникнення діабету другого типу. При цьому регулярне споживання фруктового соку збільшує цей ризик.