• Приймайте достатню кількість їжі, з огляду на стан Агні і дош
  • Приймайте їжу три рази на день
  • Приймайте їжу після того, як попередня їжа переварилася
  • Приймайте їжу в певний час і в приємному оточенні
  • Приймайте їжу в певному стані розуму (в щасливому настрої)
  • Ретельно мийте руки перед їжею
  • Подякуйте кого-небудь перед їжею
  • Благословіть вашу їжу перед їжею
  • Не їжте дуже повільно або дуже швидко. Ретельно пережовувати їжу. Їжа вже починає перетравлюватися в роті за допомогою Бодхака Капхи. Ми насолоджуємося смаком їжі, поки вона знаходиться в роті. Це зменшує кількість їжі, яку ми можемо з'їсти
  • Їжте менше, і робіть більше фізичних вправ
  • Не треба розмовляти чи сміятися під час їжі. Не їжте на бігу або під час перегляду телевізора. Концентруйтеся на їжі під час їжі.

Часи прийому їжі

  • Сніданок: 7:00 - 7:30
  • Обід 11:00 - 13:00
  • Вечеря 18:00 -18: 30

Їжте тільки тоді, коли відчуваєте сильний голод. Коли ми встановлюємо цей розклад і слідуємо йому регулярно, ми починаємо відчувати голод в цей час.

Правильна послідовність

Приймайте вуглеводи на початку їди. Потім солоний, кислий смаки і в кінці терпку їжу. У багатьох європейських країнах салати подають в кінці. В Індії пахта (ласси - в'яжучий, солоне на смак) подається в кінці. (Запам'ятайте стадії травлення)